10 izmirušie putni Ziemeļamerikā

3. Lielisks pluss

  Lielais Auk
Pēdējās divas lielo alku sugas nomedīja zvejnieki.

Maiks Penningtons / CC BY-SA 2.0 — Licence

Patīk pingvīni un strausi , lielie alki bija nelidojami. Šie izmirušie putni Ziemeļamerikā ļoti līdzinājās lācēni šodienas. Tomēr 1844. gadā tie tika iznīcināti. Lielie alki bija jūras putni, kas dzīvoja Ziemeļamerikas austrumu piekrastē. Viņi izauga līdz 30 collām gari un ēda galvenokārt mazus zivis . Diemžēl šie nelidojoši putni padarīja vieglu laupījumu medniekiem, kuri tos nogalināja gan ēst, gan izmantot kā ēsmu. Lielajiem alkiem bija lieli, rievoti knābi, kas ideāli piemēroti zivju ķeršanai.



4. Karolīnas papagaiļi

  Karolīnas papagaiļa, izolēta, dzeršana uz vietas, melns, background.
Karolīna papagailis 40. gados izmira.

Vienīgais papagailis kas jebkad dzīvojis Ziemeļamerikā, ir arī viens no Ziemeļamerikas izmirušajiem putniem. Satiec Karolīnas papagailes . Neskatoties uz savu nosaukumu, šie putni faktiski dzīvoja lielākajā daļā ASV austrumu puses, īpaši dienvidaustrumu stūrī. Karolīnas papagaiļi dzīvoja lielās, sabiedriskās, trokšņainās grupās. Eiropas koloniālismam izplatoties Amerikas Savienoto Valstu austrumos, izzuda arī papagailes meža dzīvotne. Šīs krāsaini putni bieži tika nošauti lielā skaitā; tie tika uzskatīti par traucēkļiem līdz pat to izzušanai 1940. gados.



5. Dusky Seaside Sparrow

  Dusky Seaside Sparrow
Neskatoties uz centieniem saglabāt tumšos piejūras zvirbuļus, tie izmira 1987. gadā.

P. W. Saikss / publiskais īpašums — Licence

Šie izmirušie putni Ziemeļamerikā pastāvēja līdz 1987. gadam. Dusky Seaside zvirbuļi dzīvoja tikai Floridā un ASV galējos dienvidaustrumos. Diemžēl šiem sīkajiem putniem viņu vienīgās ligzdošanas vietas atradās apgabalā, kas kļūs par Kenedija kosmosa centru Meritas salā. Salas applūšana iznīcināja ligzdošanas vietas. Savukārt šoseju būvniecība un piesārņojums likvidēja pēdējos no šiem zvirbuļiem. Vaislas nebrīvē centieni saglabāt sugu bija neveiksmīgi.



6. Viršu vista

  Attwater's Prairie Chicken
Viršu vista tika nomedīta līdz izzušanai līdz 1932. gadam.

Lavendovskis, Džordžs; USFWS / publiskais domēns - Licence

Viršu vista bija sava veida prēriju vista cieši saistīti ar tītariem, paipalām un vistām. Šie izmirušie putni Ziemeļamerikā tika nomedīti līdz izzušanai līdz 1932. gadam. Kādreiz bija izplatīti visā austrumu krasta piekrastes līdzenumos, šiem smagajiem, uz zemes mītošajiem putniem nebija lielas izredzes pret Eiropas kolonizāciju. Viršu vistas izauga līdz aptuveni 1,5 pēdas garas un svēra apmēram divas mārciņas. Viņiem bija gaiši brūnas spalvas ar unikāliem, piepūšamiem maisiņiem ap tēviņu rīkli, kā arī stāvas kakla spalvas.

7. Pasažieru balodis

  Pasažieru balodis
Pasažieru baloži izmira pārmērīgas medību un biotopu iznīcināšanas dēļ.

ChicagoPhotographer/Shutterstock.com



Pasažieru balodis, iespējams, ir visizplatītākais brīdinājuma stāsts, kad runa ir par izzušanu. Šie Ziemeļamerikā izmirušie putni kādreiz bija vieni no daudzskaitlīgākajiem putniem. Viņi izskatījās ļoti līdzīgi baložiem un ēda kukaiņi un augļi. Pēdējais savvaļas pasažieru balodis nomira ap 1900. gadu. Pārmērīgas medības un biotopu iznīcināšana bija galvenie šo mazo putnu izzušanas faktori.

8. Labradora pīle

  Labradora pīle
Labradoru pīles tika nomedītas līdz izzušanai līdz 1878. gadam.

Smitsona Nacionālais dabas vēstures muzejs – Mugurkaulnieku zooloģija – Putnu nodaļa / CC0 1.0 – Licence

Šie izmirušie putni Ziemeļamerikā apdzīvoja austrumu krastu no ASV ziemeļiem līdz ziemeļiem Kanāda . Labradors pīles bija jūras putni, kas tika nomedīti līdz izzušanai līdz 1878. gadam. Mātītēm bija brūni ķermeņi ar maziem, sarkaniem knišļiem un melnām, tīklveida pēdām. Tēviņiem bija melnbalts apspalvojums ar dzelteniem un melniem plankumiem. Viņi ēda mīkstmiešus, piemēram, mīdijas, kā arī vēžveidīgos un vēžveidīgos. Papildus pārmērīgām medībām labradoru pīļu olas bieži tika novāktas pārtikai, kas izraisīja turpmāku populācijas samazināšanos. Tā kā labradoru pīles dzīvoja tik ierobežotā dzīvotnē, bija nepieciešams tikai neliels spiediens, lai izraisītu to samazināšanos.

9. Eskimosu čokurošanās

  Eskimosu Curlew
Eskimosu čokurošanās tika nomedīta līdz izzušanai.

Cephas / CC BY-SA 3.0 — Licence

Pašlaik ir uzskaitīti kā kritiski apdraudēti (piemēram, daži āmurhaizivis un tīģeri), eskimosu čokurošanās gandrīz noteikti ir aizgājusi uz visiem laikiem. Šie putni Ziemeļamerikā dzīvoja Aļaskā un Kanādas ziemeļos, bet migrēja līdz pat Dienvidamerikas dienvidu galam. Eskimosu cirtas pēdējo reizi tika manītas pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, lai gan līdz tam laikam to skaits bija strauji samazinājies. Diemžēl tie, visticamāk, tika nomedīti līdz izzušanai. Šiem krastā mītošajiem putniem bija garas kājas un gari, izliekti knāži ar plankumainu brūnu apspalvojumu.

10. Imperiālais dzenis

  Lielākais dzenis - Imperial dzilnis
Imperatoriskais dzenis, iespējams, ir izmiris biotopu zaudēšanas dēļ.

Alla Mironova/Shutterstock.com

Reiz lielākais dzenis pasaulē (izaug līdz pat divām pēdām garš) ķeizariskais dzenis vairumā gadījumu ir izmiris. Pēdējais ticamais šī izmirušā putna novērojums Ziemeļamerikā notika 1956. gadā. Imperatoriskajiem dzeņiem bija melnas un baltas spalvas; tēviņiem uz galvas bija stāvus sarkanas spalviņas. Stāsts par ķeizarisko dzilni ir biotopu zudums un sadrumstalotība, ko izraisa viņu meža māju intensīva mežizstrāde, pārmērīgas medības un pat reālas kampaņas, lai iznīcinātu šo neticamo putnu. Imperatoriskie dzeņi dzīvoja visā Meksikā.

Nākošais

Kas ir lielākais izmirušais putns?

5 izmirušas pūces

Atklājiet 16 izmirušos papagaiļu veidus

Kopīgojiet šo ziņu vietnē:

Interesanti Raksti