Skudrulācis

Skudrulāča zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Ksenartra
Ģimene
Myrmecophagidae
Ģints
Tamandua
Zinātniskais nosaukums
Myrmecophaga Tridactyla

Skudrulāča saglabāšanas statuss:

Netālu no draudiem

Anteater atrašanās vieta:

Centrālamerika
Dienvidamerika

Skudrulāča fakti

Galvenais laupījums
Skudras, termīti, kukaiņi
Atšķirīga iezīme
Pagarināts purns un gara lipīga mēle
Dzīvotne
Mežs un zālāji
Plēsoņa
Puma, Čūskas, Jaguārs
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Skudras
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Atrasts visā dienvidu puslodē!

Skudrulāča fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Tātad
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
18 jūdzes stundā
Mūžs
9 - 20 gadi
Svars
18 kg - 40 kg (40 mārciņas - 88 mārciņas)
Garums
0,9 m - 2,1 m (3 pēdas - 7 pēdas)

'Viens skudrulācis vienā dienā var patērēt līdz 35 000 skudru.'



Skudrulāce attiecas uz vairākiem vidēja lieluma kukaiņu ēšanas zīdītājiem, kas atrasti dienvidu puslodē. Viņi ir zīdaini dzīvnieki, kas nozīmē, ka viņiem nav zobu. Tomēr viņi lieto garās mēles, lai apēstu kukaiņus, kas veido lielāko daļu viņu uztura. Milzu skudrulāči, kas ir vispazīstamākā no četrām sugām, vienā dienā var patērēt pat 35 000 skudru vai termītu. Lielākā daļa zoologu jums pateiks: 'Nejauciet ar skudrulāci, jo tas tiešām, ļoti nevēlas būt draugi'



5 neticami skudrulāča fakti

  • Skudrulācim irjebkura dzīvnieka garākā mēleattiecībā pret tā ķermeņa izmēru.
  • Pigmejs slinķis ir viens no skudrinieka tuvākajiem radiniekiem, bet viņu kopīgais sencis irvairāk nekā 55 miljonus gadu vecs.
  • Viņu kājas, kas izskatās kā pandas sejas, ir daļa no milzīgā skudrulāča aizsargkrāsas. Zīdaiņu krēsliem ir līdzīga krāsa, kasļauj mazulim “pazust”, vienlaikus liekot mātei izskatīties lielākai.
  • Visu četru sugu ķepas ir milzīgas,gari un asi nagikas prasa dzīvniekiem staigāt uz dūrēm vai plaukstas locītavām, lai izvairītos no sevis duršanas.

Skudrulāča zinātniskais nosaukums

Milzu skudrinieka zinātniskais nosaukums irMyrmecophaga tridactyla, kas ir grieķu izcelsmes un nozīmē trīspirkstu skudrulāci. Šis ir dzīvnieks, par kuru domā lielākā daļa cilvēku, atsaucoties uz skudrulāčiem. Citi skudrulāči ir dienvidu tamanduas (Tamandua tetradaktila), ziemeļu skudrulāči (Meksikas tamandua) un zīdaini skudrulāči (Didactylus ciklopi), mazākais dzīvnieks šajā klasifikācija . Tamandua ir skudrulācis dzimtajā valodā Tupi un portugāļu brazīliešu valodā. Tetradaktila ir grieķu valoda četriem nagiem. Ciklopi, arī no grieķu valodas, nozīmē vāvere , savukārt didaktils nozīmē divpirkstu.

Skudrulāča izskats un izturēšanās

No četrām skudrulāču sugām milzīgais skudrulācis ir vislielākais, parasti tā garums ir no piecām līdz astoņām pēdām garš no deguna līdz astei un sver līdz 140 mārciņām. Tam ir garš deguns un šaura galva ar mazām acīm un apaļām ausīm. Milzu skudrulāčiem ir rupji pelēki vai brūni mati ar balti un melnu svītru, kas iet gar ķermeņa garumu. Krūmainā aste ir divas līdz trīs pēdas gara.



Milzu skudrulāčiem ir garas priekšējās nagi, zem kuriem tie saritinās, lai staigātu. Viņi izmanto savas spēcīgās kājas un nagus, lai aizkavētu lielākus dzīvniekus, un, stūrī stājoties, var kļūt agresīvi, paceļoties uz aizmugurējām kājām, līdzsvaram izmantojot astes. Viņi parasti ir asociāli, izvairoties no citiem dzīvniekiem, ieskaitot citus skudrulāčus, kas kopā sanāk tikai pāroties.

Šiem dzīvniekiem ir slikta redze, tāpēc viņi barības atrašanai izmanto labo ožu, kas ir 40 reizes spēcīgāka nekā cilvēki. Milzu skudrulācēm ir mēles, kas var sasniegt divas kājas, sākot no krūšu kauliem. Uz aizmuguri vērstas spiegas projekcijas pārklāj viņu mēles, kas kopā ar lipīgajām siekalām palīdz savākt kļūdas.

Ziemeļu Tamanduas ir daudz mazākas nekā milzu skudru krēsli, to ķermeņa garums svārstās no 1,5 līdz 2,5 pēdām, astes ir no 1,3 līdz 2,2 pēdām. Šie skudrulāči ir no dzeltenbrūnas līdz brūnganai krāsai, un pa muguru iet pa izteiktu, melnu “V”. Šie skudrulāči darbojas gan dienā, gan naktī, parasti apmēram astoņu stundu garumā un apmēram pusi laika pavada kokos, no kuriem daudzi ir dobi.



Dienvidu tamanduas, kas pazīstamas arī kā apkakles skudru krēsli, svārstās no 1,7 līdz 2,9 pēdām, un astes ir 1,3 līdz 1,9 pēdas. Dažiem uz ķermeņa ir gaiši, dzeltenbrūni vai brūni izteikti melni marķējumi. Astes apakšdaļa un gals ir bez matiem un nedaudz zvīņaini. Viņi galvenokārt ir nakts laikā, bet dažreiz ir aktīvi dienas laikā. Kaklasiksnas skudrulāči lielāko daļu laika pavada arboreally, jo viņi ir nedaudz neveikls uz zemes. Ja tas draud kokā, šis skudrulācis var satvert zaru ar aizmugurējām kājām un asti, pašaizsardzībai izmantojot spēcīgos apakšdelmus.

Tamanduas dažkārt dēvē par “meža smirdētājiem”, jo tās spēj detonēt smirdoņveida smirdošu bumbu no dziedzera zem astes, kad tas ir apdraudēts.

Zīdaini skudrulāči ir neapšaubāmi mazākie no sugām, kuru svars ir mazāks par mārciņu. Tās ir nakts radības, kas dzīvo augstu kokos un reti nokāpj zemē. Šie dzīvnieki gandrīz izskatās pēc maziem creampuffs to zīdainās kažokādas dēļ, kas atgādina Ceiba koku sēklu pākstis, kur viņi galvenokārt dzīvo. Savvaļā tos ir grūti atrast, tāpēc par viņu sociālajiem ieradumiem ir maz zināms.

Skudrulāču dzīvotne

Milzu skudrulazis dzīvo Zālāju zālājos, mežos, džungļos un lejas kalnu reģionos Centrālā un Dienvidamerika . Lai zeltos, tiem nepieciešami lieli zālāju laukumi, kas ir bagātīgi skudras kopā ar meža ielāpiem.

Ziemeļ Tamanduas dzīvo lietus meži , plantācijas, galeriju mežs un sausās savannas. Viņi bieži dzīvo blakus strautiem un kokiem ar lielu daudzumu vīnogulāju, kuros bieži atrodas skudras un termīts ligzdas. Kad viņi nav aktīvi, viņi atpūšas dobos kokos vai citu dzīvnieku bedrēs. In Panama , ziemeļu tamanduas bieži peld starp salām.

Dienvidu tamanduas dzīvo Dienvidamerikā, sākot no Venecuēla un Trīsvienība uz dienvidiem uz ziemeļiem Argentīna , dienvidu Brazīlija un Urugvaja pacēlumos līdz 6500 pēdām. Šie skudrulāči parasti dzīvo arī strautu un upju tuvumā.

Skudrulācu populācija

Milzu skudruloku populācijas skaits samazinās galvenokārt biotopa zaudēšanas un pārmērīgas cilvēku medības dēļ. Pārskati liecina, ka savvaļā ir atstāti apmēram 5000 līdz 10 000 īpatņu. Pēc IUCN datiem, tamandvas un zīdaini skudrulāči ir salīdzinoši plaši izplatīti, taču populācijas aprēķini nav pieejami.

Skudrulāču diēta

Visu veidu skudrulāči izmanto savas asās nagus, lai plosītos skudru pūzņos un kukaiņu ligzdās. Viņi ēd ātri, uzsitot garo mēli līdz 150 reizēm minūtē. Lielākā daļa milzu skudru pūtīšu un tamandu barojas ar skudru pūzniem vai termītu pilskalniem mazāk nekā 40 sekundēs. Šīm ātrajām maltītēm ir divējāds mērķis. Pirmkārt, viņi atstāj dažus kukaiņus savās ligzdās, lai apdzīvotos, lai viņiem būtu nepārtraukts pārtikas avots. Otrkārt, viņi izvairās no sāpīgām skudru dzēlieniem, kad kukaiņi sāk apzināties briesmas viņu ligzdām. Zīdaini skudrulāči patērē kukaiņus, kas atrodami koku galotnēs. Dienvidu tamanduas izvairās ēst armijas skudras un lapas ēdošās skudras, jo šīm sugām ir spēcīga ķīmiskā aizsardzība. Viņi ēd arī medu un bites .

Skudrulāču plēsēji un draudi

Starptautiskās Dabas aizsardzības savienības (IUCN) Sarkanajā sarakstā milzu skudrulāčus oficiāli klasificē kā neaizsargāti , jo tie ir visvairāk apdraudētie zīdītāji Centrālamerikā un ir izmiruši Gvatemala , Glābējs un Urugvaja. Zālāju biotopu zaudēšana ir liels drauds, jo cukurniedru audzētāji regulāri dedzina savus laukus, galu galā ietekmējot skudru audzētāju biotopus. Daži cilvēki tos medī pēc pārtikas, bet citi tos nogalina vienkārši tāpēc, ka skudrulāčus uzskata par kaitēkļiem. Brazīlijas Cerrado Biome daudzus nogalina ceļu satiksme. Pumas un jaguāri ir viņu dabiskie plēsēji.

Iberá projekts ir izglābis vairāk nekā 10 bāreņu skudrulāčus un atkal ievedis tos savvaļā Argentīnā. Dabas aizsardzības speciālisti savāc datus Cerrado Biome, lai noteiktu, kā brauktuves ietekmē šos dzīvniekus, cerot, ka tiks ieviesti jauni aizsardzības pasākumi.

Ziemeļu tamandujas netiek uzskatītas par apdraudētām. Viņu dabiskie plēsēji ietver jaguāri , liels čūskas , un Ērgļi . Harpiju ērgļi , ērgļu vanagi un brilles pūces medījums zīdainiem skudrulāčiem. Tamandu un zīdainu skudrulāču aizsardzības statuss ir uzskaitīts kā vismazāk bažas .

Skudrulāča reprodukcija un dzīves cikls

Visām skudrulozēm sievietēm piedzimst viens bērns, lai gan grūsnības periods atšķiras atkarībā no sugas un dažreiz arī pēc reģiona. Milzu skudrulāču grūsnības periods ir aptuveni 190 dienas, savukārt tamandua grūsnība svārstās no 130 līdz 150 dienām. Zīdainiem skudrulāčiem grūtniecības laiks ir 120 dienas.

Skudrulāču sievietes dzemdē stāvus. Zīdaiņi nekavējoties uzkāpj uz mātes muguras, un viņiem ir pilns matu mētelis un pieaugušajiem līdzīgi marķējumi. Viņi lielu daļu sava māsu perioda pavada uz mātes muguras, lai būtu pasargāti no plēsējiem, paliekot tur, līdz viņi ir apmēram uz pusi lielāki par mātēm. Viņi var pavadīt kopā ar māti līdz diviem gadiem un parasti kļūt patstāvīgi, kad sieviete atkal iestājas grūtniecība. Vīriešu skudrulāči slēpj sēkliniekus ķermeņa iekšienē; par viņu audzēšanas paradumiem ir maz zināms, bet viņi var vairoties tik bieži kā reizi deviņos mēnešos. Skudrulāči dzimumbriedumu sasniedz no 2,5 līdz 4 gadiem. Viņu dzīves ilgums ir 14 gadi savvaļā un pat 26 gadi nebrīvē.

Tamandua sievietes irpoliestera, kas nozīmē, ka pārošanās sezonas laikā viņi vairākkārt uzkarsīs, ja tie netiks piesūcināti. Pārošanās parasti notiek rudenī, ar dzimšanu pavasarī. Šie bērni arī pieķeras pie mātes muguras, bet mātīte dažreiz ievieto bērnu drošā zarā, kamēr viņa barojas. Viņu maksimālais dzīves ilgums ir aptuveni 9 gadi.

Zīdainas skudrulāču mātītes savus mazuļus ievieto sausu lapu ligzdā koka stumbra iekšpusē. Abi vecāki audzina jauniešus, tēviņš dažreiz nēsājot bērnu uz muguras. Vecāki baro savus pēcnācējus, regurgitējot daļēji sagremotus kukaiņus. Šo dzīvnieku vidējais dzīves ilgums ir 2,3 gadi.

Skudrulāči zoodārzā

Zooloģiskajos dārzos visā pasaulē dzīvo apmēram 90 milzu skudrulāči. Vaislas nebrīvē notiek visu gadu, kaut arī dzimst reti. The Sandjego zooloģiskais dārzs ir viena no nedaudzajām iekārtām, kurā ir skudrulāči. Pirmie skudrulāči ieradās no Paragvajas 1937. gadā, un pirmie dzimšanas gadījumi zooloģiskajā dārzā notika 1980. gadā. Arī viņu uzturs var būt atšķirīgs, jo nebrīvē esošie skudrulāči bez kukaiņiem saņem īpaši ražotu diētu ar augstu olbaltumvielu saturu, kā arī augļus un gaļu.

Gan Sandjego zooloģiskajā dārzā, gan Denveras zooloģiskais dārzs bieži tur savus skudrulāčus izstādēs, galvenokārt izmantojot tos kā dzīvnieku vēstniekus, kas nozīmē, ka tie tiek rādīti tikai īpašiem pasākumiem vai informēšanas programmām.

Skatīt visu 57 dzīvnieki, kas sākas ar A

Bieži uzdotie jautājumi par skudrulāci (bieži uzdotie jautājumi)

Kas ēd skudrulāčus?

Atkarībā no tā, kur viņi dzīvo, skudrulāču sugas izmež pumas, jaguāri, lielas čūskas, pūces, vanagi un ērgļi.

Vai skudrulācis ēd skudras?

Protams, viņi to dara, bet viņi neēd visu veidu skudras. Viņi bieži izvairīsies no skudru sugām ar īpaši spēcīgiem ķīmiskiem signāliem.

Vai skudrulāči ir draudzīgi?

Viņi nav draudzīgi, jo dod priekšroku dzīvot vientuļam dzīvesveidam, bieži vien prom no citiem skudru zālēm. Viņi pat var būt vienaldzīgi pret pārošanos.

Kāda ir atšķirība starp skudrulāčplēvi un aardvark?

Neskatoties uz to, ka viņiem ir līdzīgas īpašības, piemēram, kukaiņu diēta un mugurkaula trūkums un maz zvīņainu zonu uz ādas, tie ir diezgan atšķirīgi. Okeāns tos šķir ar skudrulāčiem, kas dzīvo Centrālamerikā un Dienvidamerikā un aardvarks dzīvo Āfrikā. Viņiem ir arī dažādas taksonomiskās klasifikācijas. Aardvarks ir Tubulidentata ordeņa locekļi, savukārt skudrulāči ir Xenarthra ordeņa pārstāvji. Skudrulāčiem nav zobu, bet aardvarkiem ir.

Kā teikt Skudrulāča ...
BulgāruLiels skudrulācis
KatalāņuSkudrulācis
ČehuLielisks skudrulācis
DāņuLiels skudrulācis
VācuMilzu skudrulācis
AngļuMilzu skudrulācis
SpāņuMyrmecophaga tridactyla
SomuLielā cekuls
FrančuTamanoir
UngāruManed skudrulācis
Itāļu valodaMyrmecophaga tridactyla
JapāņuOarikui
HolandiešuMilzu skudrulācis
AngļuMilzu skudru lūkas
PoļuMilzu skudrulācis
PortugāļuMilzu skudrulācis
ZviedruJättemyrslok
ĶīniešuRijīga skudra
Avoti
  1. National Geographic, pieejams šeit: https://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/g/giant-anteater/#close
  2. Keita Horovica par garīgo diegu, pieejama šeit: https://www.mentalfloss.com/article/64660/15-majestic-facts-about-anteater
  3. Jūras pasaule, pieejama šeit: https://seaworld.org/animals/facts/mammals/giant-anteater/
  4. Smitsoniana Nacionālais zooloģiskais dārzs un dabas aizsardzības bioloģijas institūts, pieejams šeit: https://nationalzoo.si.edu/animals/giant-anteater
  5. Mom.com, pieejams šeit: https://animals.mom.com/kinds-anteaters-3374.html
  6. Kā darbojas sīkumi, pieejams šeit: https://animals.howstuffworks.com/mammals/anteater-vs-aardvark.htm#:~:text=Anteaters%20are%20part%20of%20the%20order%20Pilosa%2C%20along% 20with% 20sloths. & Text = Papildus% 20 no% 20the% 20tongue% 20un ir% 20vairāk% 20fur% 20than% 20aardvarks.
  7. Sandjego zooloģiskais dārzs, pieejams šeit: https://animals.sandiegozoo.org/animals/tamandua-or-lesser-anteater

Interesanti Raksti